Am de mic o pasiune pentru actorie și viața mi-a dat șansa să pot experimenta acest domeniu prin intermediul tuturor castingurilor și proiectelor foto sau video la care am participat de-a lungul timpului. De curând însă am început să studiez mult mai bine această artă, iar zilele trecute mi-a venit o idee prin care îmi pot perfecționa abilitățile în acest sens, dar în același timp să le și amintesc oamenilor de marile stele ale teatrului românesc.

Ca majoritatea ideilor pe care le am și aceasta a venit spontan. La propunerea prietenului meu, Bob Gabriel din trupa Today (la rândul lui pasionat de actorie), am studiat sceneta „Șliboviță sau fernet” jucată de Dem Rădulescu și Jean Constantin. El pusese ochii pe ea de ceva vreme și voia să o joace cu cineva, iar mie mi-a plăcut imediat ce am vizionat-o, așa că nu mi-au trebuit decât niște secunde ca să accept provocarea lui.

daddycool in memoriam

Am scos textul, a doua zi ne-am pus pe repetat, iar după două sesiuni de repetiție am stabilit filmarea pentru următoarea zi. Și, în timp ce repetam, mi-a venit ideea: de ce să nu facem din asta o obișnuință? De ce să nu ne perfecționăm abilitățile actoricești, în timp ce aducem celor din jur aminte de marii actori români, care nu mai sunt printre noi ori care încă sunt, dar pe care mass-media uită să îi mai bage în seamă? Ocazia perfectă să facem ce ne place, să ne provocăm reciproc, să ne dezvoltăm și să distrăm persoanele care vor viziona montajele noastre. 🙂

daddycool in memoriam

În fond, în mare parte umorul de la TV este o mizerie, iar sketch-urile jucate pe vremuri de marii actori sunt niște capodopere.

Așadar, am pornit proiectul online „In Memoriam”, pe care îl poți urmări pe canalul de YouTube DaddyCool, unde se găsește deja primul episod, „Șliboviță sau fernet”:

Sper că te-ai simțit bine în compania noastră și promitem să revenim cu alte scenete funny, din ce în ce mai profi realizate și din ce în ce mai bune pe partea de actorie.

P.S: Ca un fapt divers, această scenetă a fost filmată de soțiile noastre (artiste, nu operatori video), cu două camere video de acasă, Samsung Lens NX3000 și JVC Everio, iar montajul l-am făcut tot noi, tot acasă, în iMovie. Tare, nu? Cam asta înseamnă team work! 😀

Abia aștept următoarea scenetă și sper că și tu! 🙂

Mulțumim barului FORM din București pentru găzduire!

Cu drag, DaddyCool!