Am vrut să scriu despre alăptat încă de când am născut! 🙂 Încă de dinainte să rămân însărcinată, mi-am dorit să alăptez cât mai mult timp atunci când voi fi mamă. Iată că acum sunt în postura din care vă pot povesti despre asta.

Nu știam mai nimic despre alăptat , iar ideile preconcepute ale celor din jur și lipsa de informare mă descurajau. Dar eu sunt berbec, așa că la mine speranța moare ultima. 🙂 Povestea mea începe într-o zi cu soare, în care am dat peste un articol magic. Din păcate, nu am reușit să-l salvez la momentul respectiv și nici nu l-am mai găsit după, dar informațiile din el m-au salvat.

În povestea despre alăptat de astăzi, m-am gândit să subliniez punctele care mie mi se par cele mai importante.

Există un procent foarte mic de femei care nu au lapte din motive de sănătate, iar cel mai puternic factor care poate duce la pierderea laptelui este stresul. În rest, dragi viitoare mame, să fiți sigure că veți avea lapte din plin. Trebuie doar credeți în voi și în capacitatea corpului vostru de a genera hrană pentru noul membru al familiei.

Alăptat DaddyCool 3

Studiile arată că, atunci când se naște, bebelușul are stomacul cât o cireașă. Așadar puținele picături de lapte pe care corpul nostru le generează imediat după naștere le sunt suficiente. În plus, bebelușul nu plânge mereu doar de foame, așa cum ar crede mulți. El mai are nevoie și de liniște, de iubire, de siguranță. În fond, a luat contact cu o lume nouă, total necunoscută.

Este adevărat că noi, mamele, putem avea parte de dureri imposibile la sâni imediat după naștere. Că la început avem răni. Că puii noștri nu au putere suficientă să ne desfunde canalele prin intermediul suptului, iar atunci întâmpinăm din nou dureri. Dar pentru orice există o soluție. Pentru momentul nașterii și zilele care urmează după ce aduceți un copil pe lume, vă recomand să fiți înarmate cu o pompă electrică. Vă va scuti de multe dureri.

Alăptat DaddyCool

 

Alăptatul este magic. El creează legătura specială dintre mamă și copil, ajută enorm la imunitate, liniștește, adoarme. Are atât de multe plusuri încât în mintea oricărei mame nici nu ar trebui să existe varianta că nu va putea alăpta.

„Sunt atât de multe plusuri legate de alăptat încât în mintea fiecărei mame nici nu ar trebui să existe varianta că nu va putea să o facă!”

Pe lângă toate acestea, faptul că alăptez mi-a ușurat de foarte multe ori existența. Mai ales în cazul călătoriilor. Ne-a adus liniște și pace în avion, în mașină, în tren etc.

Iar de câte ori a fost Ingrid răcită, faptul că e un copil alăptat a ajutat-o în procesul de însănătoșire. Este de la sine înțeles faptul că un copil de 1 an și jumătate nu va dori mâncare atunci când va fi bolnav. Brațele mamei și sânul vor veni ca o rază de soare pentru el în astfel de momente.

Alăptat DaddyCool 2

Vă spun sincer, în primele două săptămâni am plâns de fiecare dată când am alăptat. Nu de durere, ci de fericire. Mă încerca un sentiment cu totul și cu totul aparte. 🙂

„În primele două săptămâni am plâns de fiecare dată când am alăptat!”

De fapt, sunt atât de PRO alăptat încât ofer mereu ajutor viitoarelor mame, un soi de consiliere dacă e nevoie, și mi-aș dori tare mult ca numărul mamelor care alăptează să fie în continuă creștere. Îmi doresc să ne punem copiii pe primul plan și să înțelegem că ei merită tot ce avem mai bun de oferit.

E sensibil pentru mine să vorbesc despre alăptat și e un subiect pe care sunt întotdeauna dispusă să îl dezbat. Știu că viitoarele mămici au nevoie de încurajări. Acestea le pot schimba viața atât lor, cât și viitorilor copii. Mie mi-a deschis ochii un articol de pe internet, așa că vreau să ajut fetele din jur povestindu-le chiar din propria experiență.

Alăptat DaddyCool 4

Aș vrea să nu ne mai luăm după mame soacre și tot felul de rude care ne spun că e mai ușor cu lapte praf, că nu avem laptele bun, că avem un copil prea mare pentru a mai putea fi alăptat etc. Haideți să ne ascultăm instinctul matern. Nu vă lăsați conduse de frustrările și fricile altora. Credeți în voi și în puterile voastre de super mame.

„Nu vă lăsați conduse de frustrările și fricile altora!”

Alăptați-vă copiii, țineți-i în brațe până vă amorțesc mâinile, dați totul pentru ei. Fiți universul lor cel mai frumos și cald. Iubiți-i la nebunie! Nu poate fi nimic greșit în asta. 🙂

Cu drag, MommyCool