Pentru noi, vacanțele au fost dintotdeauna o plăcere, iar faptul că Ingrid a venit pe lume nu a schimbat cu nimic acest lucru. Ba, dimpotrivă, poate ne-a mobilizat să călătorim chiar și mai mult. Aud însă mulți oameni în jur care se plâng de faptul că vacanțele alături de cei mici sunt o povară. Oare? Nu cumva această afirmație e un MIT? Să fie oare călătoritul alături de copilul tău atât de inconfortabil?

Noi avem cel puțin 10 motive pentru care vacanțele alături de Ingrid sunt SUPER FUN!

 

1 – Am ales să ne obișnuim fetița cu plecările încă de mică și în acest fel ea prinde din ce în ce mai mult gustul călătoriilor! Bineînțeles că își va dezvolta spiritul aventurier, iar setea de cunoaștere va fi într-o continuă creștere. Ceea ce e MINUNAT! 🙂

vacanțele în 3 daddycool

2 – Relația noastră devine mult mai strânsă. Uneori, alegem să lăsăm bona acasă și să plecăm doar noi 3. În general, amândoi suntem foarte focusați pe proiectele pe care le avem în desfășurare și, oricât de mult încercăm să fim 100% alături de ea, cu siguranță nu ne iese tot timpul. Călătoriile în 3 ne dau ocazia să ne revanșăm pentru micile momente în care nu i-am acordat poate toată atenția necesară. Atunci suntem doar noi, unii pentru ceilalți, conectați complet la familia noastră și în permanență lângă copilul nostru. E liniște, e pace, e relație, e interacțiune, e… FAMILIE în adevăratul sens al cuvântului.

vacanțele în 3 daddycool

vacanțele în 3 daddycool

3 – Reacționează foarte bine la drum lung. Fie că plecăm în vacanță cu avionul sau mașina personală, Ingrid e un partener de călătorie excepțional. Sigur, e copil iar la un moment dat răbdarea ei dispare, însă 80% din călătorie se poartă exemplar, se joacă sau doarme, fiind deja obișnuită cu ideea de drum lung. Iar dacă se întâmplă să nu mai aibă chef să stea într-un loc, Ana a dezvoltat o relație atât de frumoasă cu ea încât găsește întotdeauna soluțiile ca să îi distragă atenția, în așa fel încât nici una dintre ele să nu își piardă răbdarea. Bineînțeles, în această ecuație intervin și eu, iar acolo unde este nevoie scot artileria grea: muzică, dans, strâmbături, nebunii, tot ce e nevoie pentru ca Ingrid să fie fericită și relaxată. 😀

vacanțele în 3 daddycool

vacanțele în 3 daddycool

4 – Observăm întotdeauna fiecare etapă din dezvoltarea ei. În acest moment nu mi-aș lăsa copilul acasă pentru nimic în lume! De ce? Deoarece călătoritul alături de Ingrid ne dă ocazia să o descoperim din ce în ce mai tare, să-i analizăm reacțiile, să observăm cum exploreză fiecare lucru nou și cum reacțiile ei vis-a-vis de obiectele sau persoanele din jur sunt din ce în ce mai complexe. Se transformă tot mai tare pe zi ce trece, iar noi nu am avea cum să ratăm cele mai importante momente din viața ei și implicit a noastră.

vacanțele în 3 daddycool

5 – Ne distrăm! Sigur, nu mai ieșim la cluburi și nu ne mai facem de cap până în zorii zilei că, deh, e vacanță, dar nici nu mai avem nevoie de acest lucru. Putem sta liniștiți la un beach bar sau o terasă hipsterească și bea un pahar (sau poate chiar o sticlă – depinde de caz) de vin roze, iar acest lucru e mai mult decât suficient. Mă pot relaxa în voie, în timp ce mă bucur de micile plăceri ale vieții alături de familia mea. Am trecut de mult de etapa Bumți-Bumți!

vacanțele în 3

6 – Ingrid e fericită! Iar pentru noi acesta este cel mai important lucru. Se simte iubită, se simte încurajată să pună mâna pe chestii, să se joace în iarbă, pe nisip, să interacționeze cu oameni etc., iar acest lucru o va ajuta extrem de mult în viitor. Vrem să fie o persoană care nu se teme de nou, de interacțiunea de orice fel, de aventură. În general, nu îi punem nici un fel de restricție, iar atunci când considerăm că nu trebuie să facă ceva anume, îi explicăm frumos motivul pentru care ar fi mai bine să încerce altceva.

vacanțele în 3 daddycool

Am fost recent într-o minivacanță pe litoralul Mării Negre, iar în hotelul în care am fost cazați o fetiță de 2 ani-2 ani și jumătate era încontinuu limitată de proprii părinți. La micul dejun a vrut să interacționeze cu Ingrid, dar nu au lăsat-o. La plajă, fetița respectivă a călcat pe păturica noastră, iar tatăl ei a certat-o și i-a dat o palmă puternică la fund pentru că a făcut acest lucru. Pe bune? Fraților, de ce-i mai faceți dacă aveți de gând să-i bateți pentru o chestie minoră, fără nici un pic de importanță?

7 – Suntem fascinați de cât de fascinată e ea! Ne place la nebunie când Ingrid descoperă chestii noi și se bucură de ele cu tot sufletul. E cel mai tare sentiment să o vedem cum se luminează la față și scoate tot felul de sunete de fericire: „Aaaaahhh!!!”, „Ooooo” etc. Să o vedem cum râde, să ne aducem aminte ce înseamnă fericirea în stare pură. Unii dintre oamenii zilelor noastre au uitat de mult ce este aceasta.

vacanțele în 3 daddycool

vacanțele în 3 daddycool

8 – Dăm în mintea copiilor! Alături de ea ne dăm voie să facem cele mai simple, funny, năstrușnice lucruri. Și ne place. Copilul tău e cel care te ajută să-ți amintești cum e să fii copil. Și că fericirea stă în lucruri mărunte. Și că, în fond, despre asta este viața: despre liniște, despre iubire, despre fericire, despre distracție, despre familie. Când ți-ai dat voie ultima dată să fii cu adevărat copil?

vacanțele în 3 daddycool

9 – Ne deconectăm! Lăsăm acasă toate problemele legate de job și ne bucurăm cu adevărat unii de alții. Task-urile, mailurile și problemele pot aștepta câteva zile. Muncim ca nebunii pentru ce? Banii nu ajung niciodată, mereu vrem mai mult, tragem mai tare și parcă tot nu avem cât ne trebuie. Păi dacă tot ne implicăm 100% în chestii profesionale, măcar să merite efortul. Ia-ți din când în când o vacanță alături de familia ta. O să te ajute să îți eliberezi mintea, iar atunci când revii la „realitate” vei fi în stare să vii cu idei foarte mișto pentru proiectele tale.

vacanțele în 3 daddycool

vacanțele în 3 daddycool

vacanțele în 3 daddycool

10 – Avem întotdeauna soluții. Copilul crește și devine din ce în ce mai complicat să-l porți cu tine peste tot, mai ales în etapa în care încă nu merge singur, dar nici nu are stare să stea doar în brațe. Ingrid face un an de zile luna aceasta și este un copil foarte activ. Plus că are deja o greutate destul de mare cât să mai poată fi purtată în marsupiu mereu, așadar a trebuit să căutăm soluția ca să putem avea parte de o vacanță relaxantă, fără dureri de spate din cauza marsupiului în care a fost purtată până în acest moment.

Așa că am găsim soluția. Ne-am luat un cărucior sport, care poate fi ușor de cărat, ușor de băgat în portbagaj și foarte confortabil pentru ea. După ce am studiat bine piața, am ales un model de care suntem foarte mulțumiți, de care ea s-a îndrăgostit încă din prima clipă și care nici nu a costat mulți bani.

Căruciorul sport Coccolle JUNO este un mijloc de transport facil pentru bebeluși, ușor manevrabil și pliabil instant, ceea ce îl face extrem de practic.

vacanțele în 3 daddycool

vacanțele în 3 daddycool

Are un cadru fooooarte ușor din aluminiu, iar plierea este compactă și super ușoară (îl poți transforma instant într-un troller). Vine cu o centură de prindere în 5 puncte care este reglabilă și comodă pentru bebe + o copertină reglabilă în 4 puncte care este super utilă pentru a proteja copilul de soare sau de vânt (dacă ești la plajă, cum a fost cazul nostru). În plus, e foarte confortabil (Ingrid doarme incredibil de bine în el), are și un coș spațios în care îți poți ține cumpărăturile sau alte obiecte și se mișcă extrem de bine, chiar și când drumul nu este cel mai prietenos.

Noi l-am comandat de pe www.smart-baby.ro, a costat doar 505 RON și își merită toți banii. Altfel nu vă mai povesteam atât de entuziasmat de el, desigur. 🙂

Ei, și pentru că tot navigam site-ul lor, m-am îndrăgostit iremediabil și de un accesoriu super trăznit: un rucsaz termoizolant în formă de porcușor, super simpatic, după cum puteți vedea și în pozele de mai jos:

vacanțele în 3 daddycool

vacanțele în 3 daddycool

M-am uitat acum pe site și mai au doar varianta tigrișor JUNGLE! Eu spun să dai comandă cât mai rapid pentru că e super practic și costă doar 39 de RON! Awsooome! 😀

Așadar, cu atitudinea pozitivă, accesoriile potrivite și chef de viață, vacanțele alături de copiii voștri pot fi super distractive. Noi ne gândim așa: vom avea atât de mult timp să petrecem din nou doar în 2 atunci când Ingrid și viitorii noștri copii vor crește încât am fi chiar nebuni să ratăm niște etape super importante din dezvoltarea lor, dar și a noastră odată cu ei.

CONCLUZIA: Pentru noi, vacanțele chinuite alături de copii sunt un MIT dovedit a fi FALS! Hai să ne bucurăm de familie! Hai să fim fericiți unii cu alții. Hai să fim recunoscători că ne avem și să profităm de fiecare clipă împreună! 🙂

Cu drag, DaddyCool