Am fost întotdeauna pasionați de mâncarea bună și am acordat o importanță deosebită tuturor meselor luate în familie. Asemeni românilor de odinioară, ne place să ne bucurăm de rețete cool și de fiecare masă acasă, iar de data aceasta gătim pentru voi lup de mare.

Dacă înainte oamenii se strângeau în grupuri mari în jurul mesei pentru a povesti, a se relaxa și a se destăinui, acum totul este pe grabă și parcă nu știm cum să facem să terminăm mai repede ca să ne întoarcem la treabă.

Pornind de la aceste gânduri și cu o dragoste aparte pentru MAGIE, ne-am gândit să ne transformăm pasiunea pentru gastronomie într-un SHOW IMPERFECT DE COOKING, with a twist of COOL: „JOIA NE GĂTIM… CU FAMILYCOOL”.

lup de mare reteta

 

Celebrăm bucuria de a găti în familie, timpul petrecut împreună la masă, plăcerea de a face cumpărături la piață, căutări de rețete vechi prin țară, gătitul alături de prieteni și multe alte lucruri foarte simpatice. Care ne hrănesc, ne ajută să construim relații foarte frumoase și ne învață să apreciem mai mult tot ceea ce avem în jur și pe masă. Neapărat să vă uitați până la final ca să vedeți care e treaba cu „NE GĂTIM”. 😀

REȚETA DE AZI: LUP DE MARE CU PIURE DE MORCOVI & PORTOCALE, SPARANGHEL ȘI SOS DE CAPERE!

 

Totul, gătit acasă, într-o manieră relaxată, amuzantă, distractivă, cool. ENJOY! LIKE! SHARE! COMMENT! Așteptăm cu drag feedback-ul vostru! Vă pregătim multe surprize frumoase cu acest proiect. 😊

Ingrediente:

Lup de mare (pește), Morcovi, Sparanghel, Capere, Mărar, Lămâie, Unt, Portocală.

Noi am făcut prima dată piureul de morcovi și portocală, care se prepară foarte ușor.

Punem morcovii la fiert cu niște ceapă, peste care adăugăm doar sare și piper. După ce s-au fiert, în pisăm cu blenderul, apoi radem deasupra coajă de portocală pentru o aromă foarte interesantă. Pentru un gust ușor citric stoarcem o bucată de portocală în el. E o combinație aparte, pe care am descoperit-o odată cu această rețetă.

lup de mare reteta 2

După ce avem gata piure-ul, punem peștele la prăjit. Noi l-am tăiat în bucăți mai mici, dar fiecare face după bunul gust. Ideal ar fi să-l prăjim doar în puțin ulei.

După ce am prăjit peștele, trecem la prepararea sosului de capere. Pregătim lămâia, pe care o tăiem în bucățele mici, tăiem untul, tăiem mărarul, apoi le amestecăm pe toate cu caperele, într-un bol pe care îl punem pe aragaz. Amestecăm până când totul devine un sos uniform.

lup de mare reteta 3

Apoi preparăm și sparanghelul, însă el se face foarte ușor. Îl opărim puțin în apă fiartă, după care îi adăugăm mirodenii, după bunul plac. Noi i-am pus doar sare.

Și cam asta a fost tot. Simplu, ușor de făcut, bun și sănătos. Poftă bună! 😊

Concept: Robert Diaconeasa/ DaddyCool.ro & Ana Călătoreasa/ Ana Novic

Video: Eduard Alexandru Andrei

Montaj: Edward Andrei Films

Special Guest: Mihaiță Manucu/ Chef Floare

Acest episod a fost susținut de către prietenii de la Electrocasnice Arctic, cărora le mulțumim pentru încredere.