(P) Mi se pare că trăim o perioadă a umanității în care absolut totul este digitalizat și cam orice facem depinde de acest lucru. Iar accesul la internet și telecomunicații ne ajută în atât de multe privințe, încât e păcat ca unele dintre zonele mai puțin accesibile din România să fie private de ele. Iar când spun acest lucru, mă refer în mod special la accesul la educație al copiilor născuți și crescuți în astfel de locuri. Când avem mari lacune la acest capitol, mă bucur enorm să văd că Vodafone duce lucrurile mai departe, acolo unde nimeni nu a ajuns încă. Și că astfel mii de copii vor avea șansa la un viitor cu mai multă informație.

Cred că vrem, nu vrem, viitorul va fi, cu siguranță, complet digitalizat. Iar când informația a devenit putere, e păcat să nu aibă toată lumea cel puțin șansa să o acceseze. Sigur, depinde de noi să cernem și să avem grijă ce facem cu informația pe care o accesăm, dar sigur e mai bine când telecomunicațiile vin în sprijinul nostru. În mod special în comunități în care nimeni nu s-a gândit să ajungă. Poate că veți spune faptul că e ironic să ai toaleta în curte, dar acces la internet, însă v-aș contrazice. E vital să poți da un telefon la o salvare, la poliție, la serviciul de pompieri sau chiar cuiva drag, să cauți o informație de care ai nevoie, într-o situație vitală, nu-i așa? Uneori, câteva click-uri rapide pot face diferența dintre viață și moarte. Alteori, câteva click-uri rapide pot ajuta mulți copii să-și depășească situația și condiția. Sunt atâția copii care își doresc enorm să învețe și să se dezvolte, dar nu au cum. Iar cu pandemia peste noi și schimbarea completă a sistemului în care se desfășoară orele la școală, lipsa telecomunicațiilor face situația și mai grea pentru astfel de copii.

150.000 de locuitori din mediul rural beneficiază de servicii Vodafone 4G și 21.000 de gospodării au fost conectate la rețeaua fixă de internet.

 

Tocmai din acest motiv susțin cu bucurie comunicarea rezultatelor echipei Vodafone, care și-a extins serviciile de voce și date mobile cu 700 de stații 4G, asigurând conectarea la servicii pentru aproximativ 150.000 de locuitori din 158 de localități, în mediul rural. În prezent, Vodafone asigură o acoperire cu servicii de comunicații pentru 96% din populația din mediul rural, oferind acces la servicii de voce și internet fixe și mobile pentru unele dintre cele mai izolate comunități din România. În aceeași perioadă de timp, Vodafone și-a extins rețeaua fixă de înaltă calitate, ca urmare a dezvoltării și extinderii pentru 21.000 de gospodării din mediul rural.

Vodafone a lansat documentarul „Visuri împlinite acasă”!

 

De asemenea, Vodafone România a lansat proiectul „Visuri împlinite acasă”. Documentarul difuzat pe TV și disponibil pe YouTube prezintă povestea reală a locuitorilor din localiățile Drăghești, Busești și Cerna-Vârf, din județul Mehedinți. În plină pandemie, la începutul anului 2021, situația era din ce în ce mai delicată pentru aceștia: cursurile școlare cu prezența fizică erau anulate, iar legătura cu rudele sau serviciile medicale era aproape imposibil de realizat. Echipele de ingineri ale Vodafone România au dezvoltat și implementat în timp record o rețea fixă și una mobilă pentru a oferi acestor localități servicii de comunicații electronice la standarde similare mediului urban. Zeci de kilometri de cabluri de fibră optică, echipamente de comunicații electronice, turn dedicat pentru servicii mobile 4G au fost instalate în zone foarte greu accesibile. Astfel, locuitorii acestor localități au putut să beneficieze din luna martie a acestui an de servicii fixe și mobile la standarde similare mediului urban pentru a urma cursurile școlii online, dar și pentru a putea ține legatura cu cei dragi, aflați la sute de kilometri distanță.

Puteți descoperi și voi povestea, urmărind documentarul online:

 

Supernet Fibră de la Vodafone – internet fix de cea mai bună calitate.

 

Pe lângă investițiile semnificative în extinderea acoperirii cu servicii 4G în mediul rural și a serviciilor 5G în mediul urban, Vodafone România investește în extinderea rețelei sale fixe de Internet, televiziune și telefonie, dar și pentru îmbunătățirea calității serviciului de internet fix. Astfel, în perioada martie 2020 și iunie 2021, Vodafone și-a extins rețeaua fixă de înaltă calitate, în urma dezvoltărilor de rețele noi sau a extinderii celor existente, oferind acces la servicii de internet pentru 21.000 de gospodării din mediul rural.

Supernet Fibră de la Vodafone oferă viteze de internet de până la 1Gbps, o conexiune stabilă și cea mai bună experiență Wi-Fi din România prin intermediul router-ului Super Wi-Fi.

În plus, la trei ani de la lansarea primei rețele 5G din România, Vodafone a fost confirmată drept cea mai fiabilă rețea 5G din România, obținând totodată cel mai mare punctaj în ceea ce privește performanța serviciilor de date mobile.

Confirmarea performanței serviciilor de date mobile oferite de Vodafone România vine în urma unor măsurători comparative efectuate asupra tuturor rețelelor mobile din România de către auditorul independent umlaut, în primăvara acestui an. Aceasta este cea de-a șaptea recunoaștere pentru rețeaua mobilă a Vodafone România, în urma campaniilor de măsurare realizate de umlaut.

Pe mine mă impresionează partea umană din toate aceste date! 🙂

 

Realitatea este că brandul se implică. La fel de real este că oamenii vor avea mereu ceva de comentat, indiferent de rezultatele unei companii. Dar pe mine mă impresionează cel mai tare partea umană din tot ceea ce v-am scris mai sus. Faptul că oamenii au acces la informație, la servicii medicale, la servicii de urgență, la nevoie, prin intermediul implicării echipei Vodafone. Iar asta mie mi se pare o realizare demnă de luat în seamă și de dat mai departe. 🙂

Cu drag, Robert.

Despre alt proiect super cool semnat Vodafone, PRIMA PĂDURE SMART DIN ROMÂNIA, v-am mai scris AICI.