V-ați dat seama deja din tot ce fac despre faptul că am o slăbiciune pentru copiii din medii defavorizate. Și că nu ezit niciodată să mă implic în evenimente menite să sară în ajutorul lor. Ei bine, recent m-am alăturat campaniei „Orbit dăruiește zâmbete”, cu ajutorul căreia peste 5000 de copii vor avea șansa la workshop-uri de dezvoltare personală. Iar voi puteți să fiți parte din evoluția lor, într-un mod foarte simplu. Evident, cu zâmbetul pe buze. 🙂

Nu știu dacă există cineva care să nu se emoționeze atunci când întâlnește copii cu care viața nu a fost prea blândă. Știu ce înseamnă o copilărie grea pentru că eu însumi am avut parte de una. Și mai știu ce înseamnă să-ți fie cineva alături. Să te sprijine, să te întrebe despre ce ți-ar plăcea să faci pe viitor, să te îndrume, să te susțină.

Realitatea este că eu nu am avut parte de această susținere, dar cineva acolo sus m-a protejat și m-a ajutat să merg înainte, cu zâmbetul pe buze. Și să vreau să mă dezvolt. Să fiu bun, să fiu pozitiv, să muncesc mult și să nu renunț niciodată la visele pe care le am. Ei bine, pentru că mi-ar fi plăcut să am pe cineva alături în tot acest carusel emoțional care a fost copilăria mea, mi-am promis că eu voi fi sprijinul tuturor celor care vor avea nevoie de mine. Evident, mai ales al copiilor mei.

DaddyCool zambetul

Pentru că simt cum menirea mea în viață este să ajut cât mai mulți copii, nu am stat pe gânduri când am aceptat propunerea de a mă implica în campania „Orbit dăruiește zâmbete”.

Simt că misiunea mea este să ajut cât mai mulți copii. Iar zâmbetul este una dintre armele pe care le folosesc pentru asta!

 

Aceasta se află deja la a treia ediție și vrea să le transmită oamenilor că orice pachet de gumă Orbit cumpărat în perioada 9 octombrie – 30 noiembrie 2017 contribuie la donarea a 1% din valoarea netă a vânzărilor către SOS Satele Copiilor România. Scopul final îl reprezintă implementarea de programe de dezvoltare personală pentru copii. Acestea vor contribui la integrarea socială a copiilor ce provin din medii defavorizate, oferindu-le șanse în plus pentru un viitor mai bun.

Spre deosebire de edițiile precedente, în acest an Orbit își propune să încurajeze dezvoltarea abilităților personale ale copiilor. Cum? Printr-un program ce are la bază tehnici de integrare socială. Prin workshop-urile ce vor fi organizate începând cu anul viitor, copiii vor realiza activități cu scopul dezvoltării abilităților de comunicare, de lucru în echipă și a creșterii încrederii în sine, prin crearea unui raport corect cu societatea.

DaddyCool zambetul

Sumele strânse în cadrul campaniilor anterioare au fost donate către organizația SOS Satele Copiilor România pentru cursuri de igienă orală. 3.500 de copii în anul 2015 şi 5.000 de copii în 2016 au beneficiat de consultații stomatologice gratuite. De asemenea, sumele strânse au acoperit și costurile aferente cursurilor de igienă dentară și a kit-urilor de îngrijire orală.

Orbit vrea să ofere șansa la educație și un viitor mai bun unor copii din medii defavorizate! Anul trecut, au adus zâmbetul pe buze pentru 5000 de copii!

 

În acest an, workshop-urile de igienă orală sunt înlocuite cu programe de dezvoltare personală. Ele vor fi susținute de asistenți sociali și firme specializate în programe informale de educație a copiilor. La finalul acestor cursuri, copiii vor avea abilităţi  personale care să sprijine dezvoltarea personalităţii (comunicare, spirit de echipă, empatie etc).

„Accesul copiilor la o educație adecvată și la activități practice în care sunt încurajați să își dezvolte propriile deprinderi este esențial pentru viitorul și pentru integrarea lor optimă în societate. Suntem onorați să fim parte din acest proiect care se află deja în al treilea an consecutiv, alături de partenerii noștri de încredere, Mars România. Din experiența anilor anteriori, putem afirma cu certitudine că rezultatele obținute au fost unele extrem de benefice pentru copiii implicați în campanie. Anul acesta mergem mai departe cu toată încrederea și continuăm să investim în viitorul acestor copii.”, afirmă Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

În anul 2017, Orbit își propune implicarea unui număr mai mare de consumatori în campanie, care să sprijine accesul la educație şi la un viitor mai bun a 5.000 de copii. Astfel, 1% din valoarea oricărui pachet de gumă Orbit achiziționat în perioada  9 octombrie – 30 noiembrie 2017 va fi redirecționat către SOS Satele Copiilor. Consumatorii vor contribui la strângerea fondurilor necesare pentru dezvoltarea unor programe de educație şi programe de dezvoltare personală destinate copiilor din mediile defavorizate.

DaddyCool zambetul

Am participat la evenimentul de lansare al campaniei din 2017, iar o parte dintre copiii care vor beneficia de pe urma programului au fost acolo. Sunt extraordinari și cu o poftă de viață molipsitoare. Cum să nu vrei să-i ajuți? Cum să nu vrei să fii o mică parte din șansa lor la un viitor mai bun?

E cazul să dăm celor mai puțin norocoși măcar puțin din ceea ce viața ne-a dat nouă. Haideți să le redăm zâmbetul pe buze. Să le dăm speranță. Să le dăm o șansă egală la educație și la o dezvoltare armonioasă.

Eu am fugit să cumpăr un bax de gume Orbit. Achiziționați și voi măcar un pachet? 🙂

Pentru mai multe detalii despre cum zâmbetul vostru poate să ajute mii de copii, accesaţi www.daruieste-zambete.ro

Cu drag, DaddyCool!

Foto: PR Orbit România