Zilele trecute am participat la o conferință internațională care a avut loc la București, unde tema principală de discuție a reprezentat-o protecția copiilor din toată Europa și felul în care tinerii ieșiți din sistemul de protecție pot fi reintegrați în societate, dar și pe piața muncii. Iată cum a fost acolo!

Începutul lunii Aprilie a fost despre protecția copiilor din orfelinatele din România, dar și din sistemul de protecție european. Reprezentanți ai unor țări precum Italia, Croația și Irlanda s-au întâlnit la București, în cadrul conferinței „Leave Care, Live Life”, pentru a dezbate problemele comune și a găsi soluții pe care să le prezinte apoi Parlamentului European.

Protecția copiilor este un subiect sensibil, de dezbătut pe larg în toată Europa!

 

Cele trei zile de dezbateri au fost organizate de către „Asociația Tiberius” din România, condusă de prietenul meu, Tiberiu Antipa. Cum s-au desfășurat lucrurile vă arăt cu drag în VLOGUL de mai jos:

Conferinta Internationala LeaveCare-LiveLife

We are so proud we managed to organize an international meeting. It was a nice experience and we are very happy that all our partners spent a pleasant time in Bucharest. A training for professionals from Italy, England, Ireland, Croația and România regarding Careleavers had a 3 days time and many memories to take away. Thank you all!#Erasmus#Agevolando#CareleaversAssociation#FiceCroatia#leavecarelivelife#careleavers #careleaversnetworkeurope

Publicată de Asociaţia Tiberius pe Marţi, 30 aprilie 2019

A fost o plăcere să le fiu alături și să descopăr că se caută soluții la problemele de ordin internațional. Sper din suflet ca acești tineri să aibă parte de un viitor strălucit. Iar faptul că au crescut în sistemul de protecție să nu devină pentru ei niciun fel de problemă.

Felicitări, Tiberiu, pentru felul în care ai gestionat o asemenea conferință, cu peste 40 de participanți. Nu e deloc ușor, iar eu știu foarte bine acest lucru. 🙂

Cu drag, DaddyCool!