Eu și Ana nu ne uităm la televizor și, cu toate astea, tot dăm peste știri în majoritate negative, așa că nu vreau să-mi închipui din ce este format un buletin de știri pentru că sunt sigur că ești aproape de depresie după o asemenea vizionare. Prea puține sunt televiziunile sau publicațiile care se concentrează pe vești bune, cu și despre români care caută să ajute, să inoveze, să schimbe lumea din jurul lor în bine. Dar aceștia există, iar eu aleg să îți prezint un proiect care oferă șansa la o viață normală unor copii care au probleme cardiace grave, dar provin din familii care nu și-ar permite costurile unei operații care le-ar putea salva viața.

Este vorba despre campania „Inimi pentru copii”, înființată de Intermedicas, prima clinică din România specializată în servicii de second opinion medical, împreună cu Fundaţia Regina Maria și Fundaţia „Mecenat Chirurgie Cardiaque”. Aceștia trimit cazuri sociale în Franța pentru a fi operate pro-bono și le oferă copiilor șansa la o viață normală.

Primele două cazuri au fost deja rezolvate cu succes: doi copii, Lisiana în vârstă de 6 luni și Cosmin în vârstă de 12 ani, diagnosticați cu defect septal atrioventricular tip A și defect septal ventricular, coarctație de aortă și bicuspidie aortică, au suferit intervenții chirurgicale pe cord la un spital de top din Paris, iar acum sunt în afara oricărui pericol, ceea ce reprezintă o veste excelentă atât pentru părinții lor, cât și pentru alți părinți ai căror copii se confruntă cu probleme asemănătoare.

Lisiana, acasă după o operație reușită. La doar 6 luni la vremea intervenției, micuța a dovedit că este o adevărată luptătoare!
Lisiana, acasă după o operație reușită. La doar 6 luni la vremea intervenției, micuța a dovedit că este o adevărată luptătoare!

 

Există o șansă pentru cei mici, iar eligibile pentru campanie sunt cazurile sociale cu malformații congenitale cardiovasculare, care au nevoie de intervenţii chirurgicale de urgenţă. Cei care vor putea beneficia de aceste operaţii sunt copiii cu vârste între 1 și 16 ani, proveniți din familii care nu dispun de mijloacele financiare pentru a putea plăti costul intervențiilor.

Valoarea unei intervenții chirurgicale este de aproximativ 40.000 euro pentru fiecare caz și este suținută de Fundaţia „Mecenat Chirurgie Cardiaque”, iar costurile logistice asociate acestor interventii sunt asigurate de Fundația Regina Maria și de Intermedicas.

Cosmin a fost primul caz trimis la Paris prin intermediul programului „Inimi pentru copii”. Lui i-au plăcut cel mai mult turnul Eiffel, caruselul și grădina zoologică.
Cosmin a fost primul caz trimis la Paris prin intermediul programului „Inimi pentru copii”. Lui i-au plăcut cel mai mult turnul Eiffel, caruselul și grădina zoologică.

 

Campania continuă și pe parcursul anului 2016, iar persoanele care au nevoie de ajutor sunt rugate să contacteze echipa pentru a prezenta cazurile lor:

Intermedicas: 021-2221370 sau office@intermedicas.com

Fundaţia Regina Maria: 031-4381809 sau frm@fundatiareginamaria.ro

Anual în România se nasc peste 1.400 de copii cu malformaţii la inimă, mai puţin de jumătate ajung să fie trataţi. Dacă ajung să fie operaţi, nouă din zece copii supravieţuiesc. „Inimi pentru copii” este o veste extraordinară pentru părinți și copii care se confruntă cu asemenea probleme. O șansă în plus, o șansă extraordinară!

Felicitările mele sincere pentru inițiativă!

Cu drag, DaddyCool

Foto: Intermedicas