Pentru fiecare părinte visul cel mai mare este să-și vadă copilul ajuns mare, de succes și cu un cont gras în bancă. Să fie ceva ce el n-a putut să ajungă, nu-i așa? Ei bine, nu-i chiar așa…

Cel puțin asta este părerea mea. Copilul trebuie să facă și să experimenteze orice lucru dorește și mi se pare foarte greșit să vezi în el propria imagine, dar îmbunătățită. Varianta fericită a ceea ce ți-ai dorit tu să fii.

 

daddycool viitor philips avent

Nu spun că nu ai ajuns nimic important în viață, spun doar că tendința părinților din România este să se frustreze odată cu trecerea timpului și să refuze să mai lupte pentru visurile lor. „Dacă n-am reușit până acum, ce rost mai are să încerc?”, „Nu mai sunt la vârsta la care pot face acest lucru!”, „Am deja 40 de ani, cum să îmi schimb viața la vârsta asta?”, „Nu am curaj să mai fac asta acum…” sunt doar câteva dintre replicile pe care le-am auzit de-a lungul timpului din partea unor oameni pe care eu îi vedeam în putere să încerce chestii, să experimenteze, să-și dea voie să își schimbe viața/viitorul în bine sau în și mai bine, acolo unde era cazul.

daddycool viitor philips avent

De ce să ne cramponăm din cauza unui simplu număr? Asta este vârsta: doar un număr. Important e spiritul care o însoțește, iar din punctul meu de vedere, acesta este lucrul de care trebuie să ținem întotdeauna cont.

Indiferent de meseria pe care ne-am ales-o și nivelul ierarhic la care am ajuns din punct de vedere profesional, cred că este de datoria noastră, a părinților, să ne învățăm copiii următoarele lucruri:

 

1 – Nu te teme niciodată să experimentezi!

 

2 – Hrănește-ți pasiunile cu orice preț!

 

3 – Nu fii prizonierul societății! Nu face lucrurile „scrise la carte”! Fii rebelul care are curaj să își urmeze visurile!

 

4 – Greșește ca să poți avea de unde să înveți!

 

5 – Nu alege niciodată varianta cea mai simplă și comodă!

daddycool viitor philips avent

6 – Fii tu, indiferent de situație! Nu-ți fie teamă să-ți exprimi părerile și convingerile.

 

7 – Dă-ți voie să înveți cât mai multe lucruri și să te reinventezi periodic. Fii tot timpul cea mai bună versiune a ta!

 

8 – Împărtășește cu oamenii din jur bucuria de a fi tu însuți/însăți!

 

9 – Călătorește, vizitează, descoperă și hrănește-ți spiritul cu aventuri care îți dezvoltă personalitatea.

 

10 – Ai încredere în tine și nu lăsa pe nimeni să-ți spună că nu poți face ceea ce îți dorești!

 

Eu și Ana ne-am găsit siguri vocația și drumul spre a face visurile noastre să devină realitate.

daddycool viitor philips avent

Din experiența de viață acumulată am învățat cât de important este ca un copil să aibă parte de susținerea părinților. De impuls, de încurajare. De o mână care să fie întotdeauna acolo să îl ridice atunci când o să cadă. Pentru că da, va cădea, iar călătoria nu va fi una ușoară. Dar răsplata va fi imensă atunci când va ști că a atins vârful pe propriile puteri.

Noi mai avem până în punctul în care ne dorim să ajungem, dar fiecare pas făcut până acum a fost făcut cu muncă, pasiune, plăcere și încredere, așa că totul e asumat și nu există niciun fel de regret. Iar asta vrem să o învățăm și pe Ingrid. Să își dea frâu liber imaginației, să experimenteze, să învețe, să cadă, să se ridice și să o ia de la capăt cu la fel de mult entuziasm. Și să nu regrete nimic din ceea ce va face. Fiecare experiență de viață va fi o lecție importantă pentru viitorul său, din care va avea multe lucruri de învățat.

daddycool viitor philips avent

Dar cum ajunge un copil să se dezvolte cu toate aceste lucruri în mine? Cu ajutorul nostru: mama și tata. De la noi pornește ștafeta, iar ei o preiau dacă noi avem grijă să-i implicăm în această cursă frumoasă, plină de neprevăzut. Tu te gândești la viitorul copilului tău? Îl sprijini în acest sens?

Sigur, și nouă ne-ar plăcea ca Ingrid și viitorii noștri copii să ne calce pe urme, dar cel mai important nu este ceea ce îi vedem noi pe ei în viitor, ci faptul că trebuie să îi ajutăm să-și descopere pasiunile și să le susținem, indiferent de situație.

Și pentru că noi credem foarte mult în această libertate pe care un părinte trebuie să i-o dea copilului său pentru a-și descoperi singur pasiunea, ne place foarte mult campania Philips AVENT, „Pasiuni de viitor”.

În primul rând pentru ca ne-a amintit de copilăria și propriile noastre vise, dar și pentru că ne-a pus pe Ana și pe mine în fața primei noastre discuții serioase despre viitorul lui Ingrid. 🙂

Pe scurt, va fi lansată o colecție de biberoane Philips Avent în ediție limitată, pe care sunt imprimate 6 dintre cele mai populare meserii și pasiuni pe care copiii noștri și le pot alege.

daddycool viitor philips avent

Campania a pornit pe pagina Philips, unde veți găsi disponibile mai multe ilustrații care sunt supuse la vot. În urma votului nostru, ilustrațiile câștigătoare vor putea fi găsite în magazinele de specialitate, bineînțeles pe biberoanele mai sus menționate.

Și noi folosim un biberon Philips Avent și ne bucurăm să fim parte din această campanie pentru că produsele sunt, într-adevăr, parte importantă din evoluția lui Ingrid.

daddycool viitor philips avent

Brand-ul susține și vine în sprijinul mamelor care alăptează natural, astfel că tetina biberonului imită foarte bine forma sânului. Iar în situații excepționale, când Ana e plecată de acasă și Ingrid trebuie să fie hrănită, biberonul ne salvează pentru că îi oferă bebelinei noastre senzația că este alăptată direct de la sânul mamei, făcând experiența hrănitului la fel de plăcută. Evident, în biberon se află lapte natural, pe care Ana ni-l lasă în punguțe speciale, păstrate la congelator.

Așadar, eu și Ana susținem campania „Pasiuni de viitor” și vă încurajăm și pe voi, proaspeți sau viitori părinți, să țineți întotdeauna cont de faptul că relația părinte-copil e foarte importantă și influențează direct acțiunile pe care acesta le va face. Încă de la primii pași. 🙂

Cu drag, DaddyCool

 

Foto/ Video: Ciprian Strugariu

Montaj: UnderVibe Records