Poate nu pare, dar să faci lucruri nu e deloc ușor. Chiar și un eveniment simplu. Să faci un eveniment un pic mai mult decât simplu e și mai puțin ușor. Iar să faci un eveniment care implică o echipă de peste 15 persoane, ei bine, e o adevărată aventură…
Cam asta a însemnat pentru mine lecția numită „Art meets Nature” by Le Grand Art. Deși rezultatul a fost unul excepțional și feedback-ul excelent, puțini oameni sunt cei care înțeleg cu adevărat munca din spatele unui asemenea proiect. Mai ales că totul a fost pus la punct în aproximativ 2 săptămâni. M-am gândit că v-ar ajuta să descoperiți și voi cam cum am făcut noi lucrurile să se întâmple deși, inițial, nu multă lume a crezut în ideile noastre îndrăznețe. 🙂
E clar pentru toată lumea că atunci când vii cu o idee „out of the box” oamenii se sperie. Nu știu, e în natura omului să-și pună bariere și să se teamă de faptul că nu va reuși. Să creadă că e mai bine să fii „safe than sorry”. Oamenii se tem de eșec, de gura lumii, de reacții, de orice. Ne întrebăm de multe ori de ce nu reușim să facem mai multe cu viața noastră. Ei bine, teama este unul dintre cele mai importante răspunsuri. Nu avem curaj și ne e frică de noi înșine, de cele mai multe ori.
„E în natura omului să-și pună bariere și să se teamă de faptul că nu va reuși. Se teme de eșec, de gura lumii, de reacții, de orice…”
13 ani de când muncesc și de când mă întrețin singur m-au învățat multe lucruri. Dar cel mai mult am învățat în ultimii aproape doi ani, de la fiica mea, Ingrid. Fără să știe, mi-a predat lecția cea mai importantă: cea a curajului.
Pentru ea, mi-am dat voie să visez mai mult, să îndrăznesc mai mult, să îmi dau frâu liber imaginației, talentului, calităților. Să devin perfect conștient de cine sunt și ce lucruri pot să fac. Să mă autodepășesc! Să vreau mai mult de la mine și să demonstrez tuturor că se poate. Chiar și atunci când oamenii nu cred… În fond, orice ai face, nu ai cum să mulțumești pe toată lumea.
„Fără să știe, Ingrid mi-a predat lecția cea mai importantă: cea a curajului.”
Dar poți să fii liniștit sufletește, să fii împăcat cu faptul că ai încercat și că ai reușit. Cel mai bun scenariu? Reușești și devii pentru ceilalți rezultatul viu că SE POATE! Cel mai rău scenariu? Mai ai de învățat. Partea bună? Ai de învățat mai bine lecția și tot timpul din lume să te perfecționezi…
Cel mai recent exemplu pe care l-am trăit pe propria piele și despre care vreau să vă povestesc este evenimentul „Art meets Nature” by Le Grand Art. A fost un succes. Dar unul muncit pe brânci. Pentru că nu prea se poate altfel…
Totul a pornit de la o idee îndrăzneață: aniversarea „altfel” a primului an de existență a salonului de frumusețe „Le Grand Art”, fondat de Livia Berceanu. O tăuroaică în adevăratul sens al cuvântului, o luptătoare și o perseverentă. Pe care o înțeleg perfect fiindcă vin din aceeași zonă. Taur here, everybody! 🙂
Voia să clădim un concept foarte tare pe hairstyling (lucrul cu care ea se ocupă și la care e foarte bună), make-up și fashion design. Să lucrăm în echipă, așa cum ei îi place foarte mult. Să fim uniți și să facem ceva cu adevărat special. Însă de aici până la rezultatul final a fost cale scurtă (dacă e să ne luăm după timpul avut la dispoziție), dar în același timp foarte luuungă (dacă e să ne luăm după cine a crezut în idee, cine s-a implicat etc.)
Am început cu ideea unei ședințe foto, pe care am trasnformat-o într-o filmare video, pe care am decis să o transformăm într-un eveniment în toată regula. Pe măsură ce clădeam, ne dădeam seama că rezultatele sunt prea bune ca să nu le oferim oamenilor în cadrul unui eveniment-manifest. Unde să promovăm ideea de prietenie între artiști de același gen. Care fac același lucru, care ar putea fi rivali, dar aleg să fie parteneri în scopul artei.
„Pe măsură ce clădeam, ne dădeam seama că rezultatele sunt prea bune ca să nu le oferim oamenilor în cadrul unui eveniment-manifest…”
Când ne-am hotărât să facem evenimentul, ne-am lovit de problema timpului. Când și unde îl facem? Vin sărbătorile, Floriile, Paștele, toată lumea pleacă în vacanțe, mai sunt doar două săptămâni, ce dată alegem, e timp să le facem pe toate etc.?
Ei, aici am intervenit eu și am preluat cu adevărat frâiele proiectului. Am strâns fotografiile din cadrul shooting-ului, le-am ales pe cele mai bune, am verificat materialele video. Am stat pe telefoane ca să rezolvăm problemele apărute pe partea asta, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Am construit prezentări până la 3 dimineața, am contactat viitori parteneri și sponsori, le-am trimis detalii, am încercat să obțin implementări într-un timp extrem de scurt.
Am pus osul la crearea unui concept de show pe măsura locului în care s-a desfășurat evenimentul. Am rezolvat cu băuturile, am rezolvat contracte, am trimis prezentări mai departe, am mers la întâlniri. Am programat interviuri și meeting-uri pentru celelalte proiecte în care sunt implicat. Am petrecut timp cu fiica mea.
Am stat până la 23:30 alături de Ana și de echipa de la sunet & lumini ca să pregătim totul pentru data de 10 și să mă asigur că totul e cât se poate de bine pus la punct. În ziua de Florii. Și alte lucruri de care nu îmi amintesc exact în acest moment. Cred că asta spune multe despre profesionistul din mine. 🙂
Am dat 100% ca totul să iasă perfect, fiind limitat de timp și nu numai. M-am consumat foarte mult, am riscat și… am reușit! A ieșit evenimentul pe care l-am vizualizat încă din momentul în care am acceptat să mă implic și sunt foarte mândru de toate lucrurile pe care le-am reușit. Oamenii au fost impresionați, iar echipa din care am făcut parte a făcut o treabă minunată din toate punctele de vedere.
Livia Berceanu și Cristina Gheară au construit niște coafuri de vis, Ana Cucuta și Andreea Tinică au machiat fetele din proiect impecabil, soția mea Ana Novic a creat niște rochii de basm, iar elementele naturii, fetele implicate în proiect (Ruxandra Stanciu, Alexandra Gherase, Meiyi Lee, Lavinia Marcu, Majda Aboulumosha, Eliza Braniște) s-au descurcat excelent. Au pus cum nu se poate mai bine în practică ideile noastre prin intermediul talentului și al dăruirii lor în proiect. Mă înclin!
Locul în care s-a întâmplat totul se numește „Hala cu Flori” și aparține Simonei Opriș aka Paper Flowers. Ea e responsabilă și pentru decoruri. Denumirea locului eu am găsit-o. Inițial, o hală goală, dar care avea să deservească unui showroom de flori și totodată pe post de loc pentru evenimente. Păi, o hală plină cu flori ce nume mai simplu, mai cool și mai sugestiv putea să aibă? Am spart noi gheața și am făcut un eveniment cu totul atipic. Practic, i-am facilitat lansarea oficială, care a fost una mai mult decât specială.
Cei care ați fost alături de noi ați simțit real munca pe care am depus-o, m-ați felicitat, ați apreciat tot ce am făcut noi acolo, ați dat vestea mai departe și ați plecat cu dorința de a reveni la următoarea noastră manifestare. Ne-ați înțeles și mesajul și l-ați apreciat pentru că e sincer. Iar produsul pe care l-ați văzut în fața voastră e dovada vie a prieteniei și a colaborării dintre artiști.
Elementele naturii s-au trezit la viață prin intermediul hairstylingului, al make-up-ului, al fashion designului și al decorului. Iar voi ați alergat, la propriu, cu telefoanele în mână ca să fiți martorii renașterii fiecărui element. Ceea ce mi s-a părut extraordinar. A fost un mare risc pentru mine, pentru noi, să vă distribuim atenția în zig-zag într-o hală de 1000 de metri pătrați. Dar iată că avem încă o dovadă a faptului că riscurile merită să fie luate.
Pozele pe care le-ați văzut în cadrul articolului au vorbit de la sine și sunt sigur că v-au dus exact în zona în care mi-am dorit. În punctul în care să simțiți ce roade fabuloase poate să dea pasiunea din oameni pe aceeași lungime de undă.
Pentru pozele profesionale le mulțumesc din suflet lui Pavel Rădulescu, Răzvan Brăduț, Remus Nicolaescu și Marian Ovesea. Pentru montajele video excelente le mulțumesc foarte tare lui Chriss Casper și Iulianei Popescu. You guys did some great jobs.
Mulțumesc tuturor oamenilor implicați în acest proiect. Unii au câștigat mai mult, alții mai puțin. Unii dintre noi au învățat lucruri, alții nu. Eu sigur am mai învățat ceva despre oamenii cu care am lucrat și știu exat cum să abordez lucrurile pe viitor.
Unii dintre ei m-au dezamăgit, alții m-au impresionat la maxim. Nici eu nu sunt perfect și nici nu caut acest lucru de la mine. Sunt, în schimb, perfecționist, exigent când vine vorba de muncă și vreau ca totul să iasă pe cât de bine posibil. Asta înseamnă că sunt direct în relația cu oamenii din jur, cer mult și nu mă mulțumesc deloc să primesc puțin. Le consider calități.
În final, am rămas cu un gust extrem de plăcut pentru că mi-am demonstrat că pot să fac lucruri extraordinare cu oamenii potriviți alături. Că îmi adaug la CV-ul experiențelor personale notabile un eveniment la care 200 de oameni s-au simțit excelent. Ca la o piesă de teatru, ca la un spectacol la care trebuiau să plătească un bilet scump, ca la un show care putea să concureze lejer cu altele făcute de nume mari internaționale. Iar astea sunt toate feedback-uri de la voi. 🙂
Ce am avut eu de câștigat, efectiv, de pe urma acestui întreg proiect? Nimic mai mult decât fericirea voastră și a oamenilor din echipa mea. 🙂 Faptul că am demonstrat încă o dată cum oamenii pot face lucruri extraordinare, atâta vreme cât sunt deschiși la inimă și la minte.
Nu, nu m-am îmbogățit. Ba chiar urmează să aduc bani de acasă, având în vedere timpul extrem de scurt de implementare a tuturor lucrurilor. Dar asta înseamnă să fii artist. Să lupți, să încerci, să faci lucrurile să se întâmple, să le arăți tuturor din ce ești făcut și să împarți 100% bucuria alături de toți cei care cred în tine. Iar cei care nu o fac… ei bine, într-o zi se vor lăuda că te-au cunoscut! 🙂
Aveți idei care vă sperie pentru că par prea mari? Credeți că ceea ce urmează să faceți va ajuta sau inspira oamenii în vreun fel? Sunt lucruri care contează pentru liniștea voastră sufletească? Respirați adânc, faceți un pas în spate, căutați oamenii potriviți cu care credeți că ați putea lucra și get to work! Nimic nu este imposibil!
Cu drag, DaddyCool!