Prietenia este un subiect foarte delicat. Mai ales în ziua de azi, când toată lumea este prietenă cu toată lumea, iar oamenii își fac foarte ușor „prieteni”, deși legătura dintre ei nu este nici pe departe una foarte bine consolidată. Dar oare cât de greu e să ai prieteni adevărați în ziua de azi? Cât „costă” niște prieteni 100% reali și în ce fel pot fi catalogate prieteniile cu diverse persoane?

Eu și Ana avem o mână de prieteni, cum ne place să-i numim. Sigur, o mulțime de cunoștințe cu care ne înțelegem foarte bine, prin prisma joburilor și a firilor noastre, dar foarte puțini PRIETENI, de care ne simțim super legați, care ne-au fost alături în diverse momente ale vieții și cărora le suntem recunoscători, împreună sau individual.

daddycool prietenie3

Viața ar fi nimic fără prieteni care îți demonstrează loialitatea și cărora le demonstrezi, la rândul tău, importanța pe care o au în ecuația în care sunteți implicați cu toții, indiferent de felul în care se întâmplă acest lucru. În funcție de mai multe aspecte de luat în seamă, avem următoarele tipuri:

daddycool prietenie1

daddycool prietenie6

daddycool prietenie7

daddycool prietenie8

1 –  Prietenii LA DISTANȚĂ!

O prietenie la distanță nu trebuie neapărat să se numească așa doar pentru că prietenii tăi locuiesc în alt oraș sau altă țară. Puteți să locuiți în același oraș și să vă vedeți foarte rar din cauza programelor încărcate și a angajamentelor fiecăruia dintre voi. Important este că atunci când vă vedeți e ca și cum cea mai recentă întâlnire a voastră a fost cu câteva zile în urmă. Noi ne-am văzut cu unii dintre ai noștri chiar și după mai bine de jumătate de an.

daddycool prietenie4

În această categorie îi încadrăm pe:

Alexandra și Virgil

Moka și Viry pentru noi, sunt genul acela de oameni pe care ți-e ciudă că nu fac eforturi mai mari să se vadă cu tine mai des, de care îți e dor periodic și pe care ajungi să te și enervezi la un moment dat, dar cărora nu ai ce să le faci pentru că, nu-i așa, fiecare are viața, familia, job-ul și obiectivele sale, iar de multe ori programele nu coincid, pur și simplu. În plus, ei s-au mutat în afara Bucureștiului, așa că este evident că le e mult mai greu să fie toată ziua-bună ziua în oraș, după o zi solicitantă la job. Important e că atunci când ne vedem nu e nimic schimbat. Pe Moka o știu din clasa a 10-a, deci se fac 12 ani anul acesta, iar timpul ne-a consolidat relația în așa fel încât nici nu mai contează dacă ne vedem chiar și o dată pe an.

daddycool prietenie

Tot aici îi includem și pe Denisa & Andrei. Denisa este prietena Anei și totodată persoana care are grijă ca părul ei să arate impecabil de fiecare dată, iar relația lor devine din ce în ce mai consolidată odată cu timpul. Andrei este, pe lângă jumătatea Denisei, un tip foarte cool și relaxat pe care ajung și eu să-l cunosc tot mai bine de fiecare dată când ne vedem.

1238877_10204032613275654_8687396518070078326_n

Am petrecut revelioane împreună și ne-am distrat maxim, semn clar al unei prietenii de lungă durată. Ei nu au fost la shooting pentru că se distrează în vacanță prin Asia. 🙂

 

Andreea Anton

Andreea este genul acela de zuză pe care oricine trebuie să o aibă în viața lui. Ne-am cunoscut în urmă cu mulți ani, peste 6, am lucrat împreună la BRAVO și ne-am împrietenit iremediabil. Am mâncat din aceeași farfurie, am dormit în același pat, am plâns unul pe umărul celuilalt, ne-a fost greu împreună, ne-a fost bine împreună și am experimentat o mulțime de emoții împreună.

12509631_10153997709803128_9050259082644349707_n

Astăzi ne vedem rar (chiar dacă locuim amândoi în București), ea e un make-up artist super bun și solicitat din breaslă și nu mai are timp de mine :), dar legătura noastră nu se va rupe niciodată. Andreea m-a primit în casa ei atunci când eu nu aveam unde să locuiesc, fără să-mi ceară nimic în schimb. Iar acesta este un lucru pe care nu îl uiți niciodată. Nu ai cum! 🙂 Mulțumesc, Andreea!

 

Alexandra și Nona

Ele sunt surorile pe care nu le-am avut niciodată și au avut un rol extrem de important în viața mea. Le-am cunoscut în timpul unei relații trecute și ne-am împrietenit pentru că suntem același tip de oameni. Și ele mi-au dat o casă în care să locuiesc atunci când nu aveam prea multe perspective, iar pentru acest lucru le voi fi întotdeauna recunoscător.

11934969_1018530291510701_8652731394326301750_n

Ne vedem foarte rar în prezent pentru că fiecare e ocupat cu proiectele sale, dar indiferent de situație vreau să le spun că nu voi uita niciodată ajutorul pe care mi l-au acordat. Fetelor, am trecut prin prea multe împreună, iar legătura noastră nu se va deteriora niciodată, indiferent câți ani trec peste noi.

11891400_1009697439060653_6228095884528806728_o

Ca un fapt divers, păturica și pernuța pe care Ingrid a dormit pentru prima dată și care au o însemnătate aparte pentru mine, sunt din partea lor! 🙂

 

Dani

Dani este prietenul meu de prin clasa a 10-a și am împărtășit foarte multe experiențe împreună. Am dormit în aceeași casă, am mâncat împreună, am băut împreună, ne-am distrat împreună, ne-am și certat pe alocuri, iar cu timpul ne-am maturizat diferit și am pierdut legătura destul de mult din cauza relațiilor în care am fost amândoi implicați.

daddycool prietenie

Vreme de câțiva ani chiar. Dar atunci când ne-am regăsit, a fost ca și cum nu ne-am fi pierdut niciodată și ne-am dat seama că avem ceva ce nu se va pierde niciodată. În prezent, încercăm să ne vedem cât de des cu putință, în funcție de programul fiecăruia.

daddycool prietenie

El locuiește în Popești Leordeni și a lucrat de noapte, așa că nu a mai ajuns la shooting-ul nostru. 🙂

 

Veronica & Dacian

Veronica este prietena Anei de mai bine de 20 de ani, iar ea și Daci au devenit nașii noștri de cununie și totodată nașii de botez ai lui Ingrid. Sunt oamenii noștri de bază de la distanță.

daddycool prietenie

Ei locuiesc în Constanța și, chiar dacă ne vedem rar, atunci când o facem e de bine-bine. E o chimie foarte puternică acolo și un vibe aparte de fiecare dată când mergem la Constanța, unde avem o gașcă de oameni faini tare: Anca, Mihai și Yaira, Ramona, Cristi, Claudia & Mache etc.

1888979_518824421579489_6402172385067882616_o

12094781_860235347379097_4414788232150014335_o

Micuța Yaira a avut parte de o petrecere de 1 an super cool organizată de Anca și Mihai, prietenii noștri dragi.

 

daddycool prietenie

Mache, Vera, Daci, Claudia, Laura, Cristi. Cu oamenii ăștia nu ai cum să nu te simți bine, pur și simplu! 🙂

 

Alexia și Claudiu

Ei sunt prietenii noștri de peste mări și țări. Cuplul exotic din gașca noastră, alături de care abia așteptăm să fim în aprilie, atunci când îi vom vizita la Saint Tropez. O să fie una dintre cele mai frumoase experiențe, cu siguranță, pe care abia așteptăm să o trăim.

daddycool prietenie

Claudiu este o bulă de energie pozitivă, pur și simplu, iar Alexia îl completează perfect cu firea ei mai serioasă. Trebuie să fie întotdeauna unul cu capul pe umeri în fiecare cuplu, nu-i așa? 🙂 Ei vin la pachet cu Ana, mama Alexiei, o tipă cu o încărcătură spirituală atât de bună încât ai vrea să petreci non stop timp cu ea.

daddycool prietenie

Să nu-l uităm pe Amos, câinele lor super simpatic.

daddycool prietenie

Sunt o familie minunisimă și ne bucurăm că sunt parte din viața noastră! 🙂

 

Geta și Lili

Miss G și Auntie Lili sunt prietenele Anei de foarte multă vreme, iar fiecare dintre ele locuiește în altă țară. Geta face lucruri minunisime în Dubai pe partea de make-up, acolo unde îi promovează creațiile Anei de fiecare dată când are ocazia și o face extraordinar de bine.

12235092_10207019292256483_733441922103785816_n

Auntie Lili este un soi de nomad, care se mută constant în ată țară, în căutare de experiențe noi. Acum e la Ibiza, plecată din Londra. Abia așteptăm să ne vedem la Ibiza. 🙂

37478_101668519890915_1772714_n

 

Fetelor, mulțumesc pentru faptul că îi sunteți prietene Anei și că m-ați primit și pe mine în gașcă. 🙂

 

2 – Prietenii APROAPE

Ei sunt oamenii care îți sunt aproape și fizic, dar mai ales psihic. Oameni cu care împarți cele mai multe experiențe de viață, care îți sar și cărora le sari în ajutor constant, care te scot din rahat atunci când se întâmplă să intri în el și pentru care ești întotdeauna prima variantă de contact atunci când pun mâna pe telefon. În această categorie, îi găsim pe:

daddycool prietenie9

Andreea și Ionuț

Ei sunt cei mai vulcanici prieteni ai noștri. Relația lor e întotdeauna plină cu artificii pentru că sunt firi pasionale și pun patos în tot ceea ce spun și fac. Andreea este o fată plină de energie pozitivă și se poate transforma într-un ghem de furie în câteva secunde, dar acesta este farmecul ei și nici că mi-aș putea-o imagina altfel.

daddycool prietenie

Este cel mai bun ascultător pe care Ana l-ar putea găsi într-o persoană și totodată prietena cu care ea petrece cel mai mult timp la telefon, împărtășind păreri și situații.

daddycool prietenie

 

Eu o știu pe Andreea de cel puțin patru ani și ne-am cunoscut la club, probabil când eram beți și distrați. Dar uite cum o prietenie de club se poate transforma în una cu adevărat reală. 🙂 Ionuț e un tip despre care ai spune că e dur, la prima vedere, dar dincolo de imaginea lui de bad-boy se ascunde un tip mega-cool, pe care ți-e mai mare dragul să-l cunoști. Sorry, dude! Te-am desconspirat! 😀

daddycool prietenie5

Împreună sunt prietenii noștri zăpăciți, care ne ajută foarte mult atunci când plecăm de acasă și nu are cine să stea cu animelele nostre simpatice. Mulțumiiiiiim pentru tot, copii!!! :*

 

3 – Prietenii MENITE SĂ FIE, ORICE S-AR ÎNTÂMPLA.

Dana și Bobo

Recent, viața ne-a demonstrat mie și Anei că nu trebuie neapărat să știi un om de o viață ca să fii sau ca să devii prietenul lui cel mai bun. Pentru că universul a pregătit pentru tine una sau mai multe persoane pe care să le întâlnești în momente cheie ale vieții, care să îți deschidă mintea și ochii asupra unor lucruri și alături de care să legi o prietenie neașteptat de frumoasă, strânsă și, cel mai important, sinceră.

daddycool prietenie

Acesta este cazul nostru în prietenia cu Dana și Bobo, prietenii noștri cei mai noi și totodată foarte speciali. Am trecut împreună prin experiențe extrem de importante într-un timp foarte scurt și care ne-au legat pe vecie. Recent, fiica lor Otilia a venit pe lume, iar noi vom avea privilegiul să-i devenim nași. Cam atât de specială a devenit prietenia noastră. 😀

daddycool prietenie

Iar într-un timp scurt Bobo a devenit pentru mine cel mai bun prieten, partener de afaceri și coleg de actorie în proiectul „In Memoriam”. Și e tare că ne cunoaștem de mult, dar nu aș fi crezut că vom fi vreodată mai mult decât simple cunoștințe. Îmi place la nebunie când universul ne ia prin surprindere și ne oferă oameni atât de mișto în viața noastră. Pe care îi merităm din plin!

daddycool prietenie

P.S: La început, nici cu Ana nu aș fi crezut că voi fi altceva decât un simplu amic, dar uite-ne unde suntem acum! 🙂

 

Gelu

Gelu a fost colegul meu la BRAVO mai mulți ani și am împărțit atât de multe mese și povești împreună încât mi-e ca un frate mai mare. El este un personaj în sine, pe care cred că îl știe tot Facebook-ul ca fiind „tipul care are poze cu toate vedetele”. Pentru noi însă este un prieten care și-a dat întotdeauna silința să ne ajute și să ne promoveze pe plan profesional pentru că este unul dintre oamenii care cred foarte mult în noi. Mulțumim, Geluțule! 🙂

daddycool prietenie

 

Ce ne-a costat pe noi prietenia oamenilor de mai sus? Sinceritate, sentimente, loialitate, energie, chiar dacă nu întotdeauna pozitivă. Dar e un preț care merită din plin să fie plătit! Iar cei de mai sus sunt tipuri de oameni de care sper ca și Ingrid să aibă parte de-a lungul vieții! 🙂

P.S: Sunt oameni care au sau au avut un rol important în viața noastră și pe care nu am apucat să-i menționez, dar cărora le mulțumesc pentru că fac sau au făcut parte din viața noastră și ne-au ajutat, într-un fel sau altul, la evoluția noastră personală și profesională. Cheers, dragilor!

 

Cu drag, DaddyCool

 

Foto: Super talentatul Dan Niculescu, arhivă personală