Trăiesc o perioadă în care Ingrid e foarte pasionată de dans. Și cum mă prinde, mă pune imediat la efort fizic, fără drept de vreun soi de încălzire. Fiindcă are chef să arătăm lumii cele mai cele scheme de dans și prize pe care a învățat să le facă. Și, vă spun sincer, uneori mă trezesc a doua zi fix ca după o sesiune intensă de antrenament fizic la sală. Am febră musculară, am dureri de spate, mă dor diverse părți ale corpului. Dude, să ții pasul cu un toddler mega activ e un pic mai solicitant decât îmi imaginam. 😊)

Are Ingrida noastră niște mișcări extrem de interesante, de parcă ar fi făcut balet, combinat cu dans contemporan, de când s-a născut. 😊 Toate bune și frumoase până acum. Așa cum am spus deja, mă bucură pasiunea ei și o susțin. Partea amuzantă e faptul că am început eu să scârțâi din toate încheieturile. Mai ales în ultimul timp, de când nici nu am reușit să mai ajung la sală, ca să fac mișcare.

DaddyCool si Ingrid dans si dureri de spate

Fără încălzire, sesiunile noastre de dans și acrobații se cam lasă cu dureri de spate.

 

Sunt sigur că și voi întâmpinați tot felul de situații în care copilul vrea să dansați. Ori să îl țineți în cârcă, să îl faceți avionul etc. Pe mine mă pune uneori să fac și genuflexiuni atunci când sunt cu ea în cârcă. Antrenamente intense, nu glumă, v-am spus. 😊) În plus, tot noi, părinții, avem de cărat scaune de mașini, scoici (eu, în cazul de față, cu un nou născut), cărucioare, bagaje, cumpărături etc. Iar toate aceste eforturi se cam adună și se resimt.

DaddyCool dureri musculare si de spate

Ei bine, pentru toate dățile în care nu am reușit să ajung la sala de sport, dar nu am avut cum să sar peste distracția și solicitările din partea lui Ingrid ori peste efortul depus cu diverse ocazii, am găsit o soluție care mie mi s-a părut eficientă. Și pe care m-am gândit să o recomand și către voi: emplastrul medicamentos cu ibuprofen.

Eu nu sunt genul care să treacă prea des pe la farmacie. Însă în luna Iunie a acestui an am simțit dureri musculare puternice și am vrut să găsesc ceva care să mă ajute. Dar fără să merg la doctor. Nici fan al vizitelor la medic nu sunt, exceptând cazurile în care chiar este nevoie.

Eu mă simt fresh, nu zic, daaar de unde înainte Ingrid nici nu voia să audă să o iau în cârcă, acum e toată numai pe spatele meu. Ori pur și simplu, de fun, ori ca să facem scheme de dans. Vă recunosc, mă resimt după asemenea scheme.

 

Am vizitat una dintre farmaciile cunoscute de noi toți, deși cred că poate fi găsit în orice unitate de acest gen, iar farmacistul mi-a recomandat acest emplastru. Se pare că vine într-un format nou pe piață și, aplicat local, acolo unde simțim durerea, ne va ajuta rapid. Mai exact, își va face efectul timp de o zi și o noapte. Iar partea bună părea să fie și flexibilitatea sa, dar și că poate fi pus în orice zonă simțim durerile musculare.

Nu vă mai spun că am fost sceptic de la bun început. Dar am zis să nu mai fiu, totuși, atât de încapățânat și să le dau o șansă. În fond, nu-mi vor plăcea, nu le voi mai folosi, dar măcar știu că am încercat. Ei bine, din iunie încoace își cam face treaba de fiecare dată când am nevoie de el. Și m-am gândit ca, după aproape 5 luni de folosire ocazională, să vă arăt și vouă cum se vede pe piele. Chiar este discret și îl pot purta lejer oricând pe sub haine. La nevoie, puteți să vi-l căutați și să-l încercați.

 

Chiar dacă mă plâng de dureri de spate, Ingrid mă crede invincibil, așa că distracția se termină doar când vrea ea! :))

 

Soluția vine ca un truc foarte bun de a ameliora durerile, mai ales pentru oamenii care au un stil de viață foarte agitat și solicitant. Pentru cei care trebuie să aibă în grijă mai mult de un copil, dintre care unul toddler mega activ, cum e cazul meu. Ori chiar pentru persoanele care fac efort, dar nu apucă să ajungă la sală ca să-și întindă mușchii și să își antreneze corpul.

Ba, mai mult, e bun chiar și în cazul unor luxații. Eventual și înainte de a reuși să vedeți un doctor, care să vă spună exact despre ce e vorba. Evident, dacă aveți dureri musculare constante și ajungeți în punctul în care ele devin puternice, nici nu încape discuția să nu mergeți direct la un medic.

DaddyCool dans contemp si dureri de spate

Până una, alta, eu mă întorc la antrenamentele cu Ingrid, la prizele noastre spectaculoase și coregrafii ad hoc, ingenioase și super artistice. Despre care sper să nu mă lase cu tot corpul blocat într-o bună zi. 😊) Oi fi descoperit eu acești plasturi, dar cred că nici ei nu-și vor mai face efectul dacă mă voi tot contorsiona fără să mă încălzesc.

Acestea fiind spuse, sper că vă distrați și voi la fel de mult alături de copiii voștri. Și că vă ajută corpul să duceți tot efortul la care ei vă supun. Vrem, nu vrem, timpul chiar trece și iaca, nu mai suntem chiar atât de fresh ca în adolescență nici noi. Văle, ce reality check. 😊)

Dragi mame și tați, vouă nu vă dau ai voștri copii dureri de spate?

Cu drag și oarece uimire, DaddyCool.