După aproape doi ani de când am devenit părinți și am mers cu ea peste tot, weekend-ul trecut am avut parte de prima escapadă fără Ingrid. O zi, pentru că nu ne-am permis încă mai mult, dar a fost o experiență cu… de toate. 🙂

În urmă cu puțină vreme a fost ziua prietenei noastre, Andreea Paraschiv. O prezență exuberantă, plină de energie. Acum veselă, peste un minut tristă, o explozie de stări de tot felul, cum îmi place mie să o numesc. 🙂

Ei bine, Andreea voia să aibă parte de o petrecere surpriză, doar că eu m-am gândit să îi ofer un cadou care să fie la fel de tare, dar în stilul propriu al familiei Fenomeneasa. O escapadă, însă nu orice fel de escapadă. Una în care ea alegea destinația. Dar nu chiar după bunul plac, ci din trei bilețele pe care i le pregătisem, fiecare cu o destinație diferită.

DaddyCool escapadă

M-am tot gândit ce fel de destinații să-i punem pe bilețele, dar știind cât de mult îi place marea, am ales 3 locuri din zona respectivă. Vadu, Vama Veche și… Techirghiol. :)) Eu și Ana trăgeam spre Vamă, dar urma să lăsăm soarta să decidă ce bilețel va alege Andreea. Ei bine, după sufletul omului, cum a spus chiar ea, a picat Vama Veche.

A fost chiar fain momentul pentru că Andreea își făcuse o mie de filme în dimineața în care am chemat-o la noi. La 8:00 era prezentă la poartă alături de prietenul nostru Ionuț, iar ideea de a extrage o destinație misterioasă i s-a părut chiar tare. Entuziasmul de pe fața ei se poate observa cu ușurință în GIF-ul de mai jos. 🙂

 

Buuun! Se decisese! Plecam spre Vama Veche, iar vremea de afară era super cool, deși prognozele nu erau deloc prea optimiste. Aveam un chef nebun de ducă și totodată un sentiment ciudat pentru că decisesem alături de Ana să o lăsăm pe Ingrid acasă. Să ne bucurăm de ziua respectivă în doi și să uităm pentru câteva ore de job-ul de părinți. Au trecut aproape doi ani, așa că am convenit că e momentul să testăm și o mică escapadă fără micuța noastră.

În fond, o lăsam acasă cu prietena ei cea mai bună, Gina, despre care știți deja că e parte din familie. Și care îi e alături încă de când s-a născut. Așadar, la drum înainte, cu chef de distracție, libertate și cu încredere că totul va fi bine, iar Ingrid va suporta foarte bine lipsa noastră preț de aproximativ 10 ore.

DaddyCool escapadă

Am pornit la drum, am cântat, am făcut multe Insta Story-uri. Deh, suntem tineri și trăim în era tehnologiei. Ne-am bucurat de fiecare moment pe care l-am trăit în compania prietenilor noștri. La Constanța am făcut un mic popas la Veronica și Dacian, prietenii și nașii noștri, pe care i-am luat cu noi în drumul spre Vamă.

A fost foarte fain faptul că pentru ei era prima dată când ieșeau împreună din Constanța în formula de trei, de când au devenit părinți. Așadar, gașca pentru Vamă se mărise, iar alături aveam numai oameni mișto. Andreea avea parte de o super zi de naștere. Simplă, neașteptată, deloc plănuită, alături de oameni dragi. Care și-au dat silința ca ea să se bucure de câteva ore pe care să nu le uite prea curând.

DaddyCool escapadă

În drum spre Vamă, ne-am oprit la Popasul Pescarilor din Olimp. Loc pe care l-am vizitat pentru prima dată acum și care mi s-a părut foaaarte tare. Plaja este minunată, restaurantul cu preparate foarte ok, iar chelnerii foarte simpatici. Chiar mi-a plăcut și vom mai reveni acolo.

DaddyCool escapadă

DaddyCool escapadă

DaddyCool escapadă

Aici am simțit cât de dor îmi e de Ingrid pentru că am văzut mai mulți părinți alături de copiii lor. Dar am preferat să mă bucur de ziua asta în doi și să am încredere în relația ei cu Gina. Până la urmă, nu pot să mă emoționez de fiecare dată când văd un copil, iar eu nu sunt lângă al meu, nu? 🙂

DaddyCool escapadă

După popasul de la Olimp, am luat direcția Vama Veche, unde ne așteptau marea și amintirile dragi. De fapt, prietenia noastră (a mea și a Anei cu Andreea) a început în Vama Veche. Așadar, e un loc tare drag nouă. De aici și dorința de a avea o escapadă în locul în care a pornit totul. Iaca, Universul a ținut cu noi. 🙂

DaddyCool escapadă

Vremea a fost perfectă pentru ce aveam noi nevoie. Nici cald, nici frig, ploaie exact atunci când eram pe drum sau în restaurant ca să mâncăm. Poate pentru unii dintre voi Vama nu pare o destinație prea „exotică”. Vă spun însă că e un loc în care se nasc prietenii, fără să fii neapărat hipster sau rocker. 🙂

DaddyCool escapadă

Iar în ultima perioadă s-a dezvoltat într-un mod care îi face cinste, după părerea mea. Sunt multe locuri super cool, în care te poți relaxa. De exemplu, Amphora, unde noi am stat să bem câte o bere. Eram singurii clienți. Ai supermarketului de lângă, de fapt, pentru că oricum totul era închis. :))

„Poate pentru unii dintre voi Vama nu pare o destinație prea exotică, dar vă spun că e un loc în care se creează prietenii, fără să fii neapărat hipster sau rocker. E perfectă pentru o escapadă de orice fel.”

 

Mi se pare tare cum lucrurile neplănuite sunt cele mai frumoase. Și cum putem avea cu toții zile magice, de neuitat uneori, fără prea mult efort. Cu simplitate, energie bună și oamenii potriviți aproape. Și cum i-am predat Andreei o lecție de prietenie necondiționată, în care vibe-ul e tot ce contează. Nu petreceri fandosite și cadouri scumpe.

DaddyCool escapadă

„Putem avea cu toții zile magice, de neuitat uneori, fără prea mult efort. Cu simplitate, energie bună și oamenii potriviți aproape.”

 

Pe mine, lucrurile materiale mă lasă rece. Eu vreau lângă mine oameni care își dau voie să fie ei. Să uite de probleme și job atunci când e o zi specială în viața prietenilor. Care pun pe primul loc dragostea față de viață.

DaddyCool escapadă

Ei bine, ziua noastră pe plajele de pe litoralul Mării Negre s-a încheiat cu venirea acasă pe la orele 22:00. Ce credeți? Ingrid era perfect în regulă. Ea și Gina au avut parte de o zi minunată. Copila s-a comportat exemplar, iar pe mine aproape că m-a și ignorat când am intrat în casă. :)) Așadar, cam atât de bine i-a fost fără noi. Încet, dar sigur, cred că ne apropiem și de momentul în care eu și Ana vom pleca vreo două nopți de acasă, într-o excursie romantică. 😀

DaddyCool escapadă

La voi cum a fost prima dată când ați plecat de acasă fără copil/ copii și când a avut loc marele eveniment? 🙂

P.S: Pentru surpriza pe care i-am făcut-o Andreei, complice mi-a fost echipa Ssangyong, care mi-a pus la dispoziție noul Ssangyong Tivoli, de care acum și prietenii mei s-au îndrăgostit. Hehe! Vorba lor, #ilovit! 🙂

DaddyCool escapadă

Cu drag, DaddyCool!