Hello, everybody și bine ne regăsim la cel de-al doilea episod al proiectului nostru drag, „Joia ne gătim” cu FamilyCool! Pentru că Ana este vegetariană, vom avea mereu în vedere acest lucru în cadrul rețetelor noastre, așa că astăzi ne-am concentrat pe o salată de crudități super specială, căreia i-am adăugat un orez cu sos de iaurt și usturoi. E o rețetă destinată oamenilor care nu consumă carne. Oricum și dieta mea este bazată în proporție de 80% pe legume, așa că rețetele noastre le vor conține mereu. 😊

CE SALATĂ GĂTIM AZI?

Astăzi vom găti pentru voi o SALATĂ DE CRUDITĂȚI CU PERE, NUCI COAPTE ȘI BRÂNZĂ MUCEGĂITĂ + OREZ CU VERDEȚURI ȘI SOS DE IAURT CU USTUROI.

Salata cruditati Joia Ne Gatim 5

INGREDIENTE:

  • Mix de salate
  • Parmezan
  • Lime
  • Pere
  • Nuci (miez)
  • Orez
  • Usturoi
  • Pătrunjel
  • Brânză mucegăită

Salata cruditati Joia Ne Gatim 3

MOD DE PREPARARE:

Spălăm ingredientele care au nevoie de asta, apoi începem distracția. Pregătim salatele, tăiem perele și le adăugăm în bol, apoi stropim salata cu Lime. Mie nu prea îmi place să folosesc ulei, așadar îl evit de fiecare dată când am ocazia.

Tragem nucile la tigaie (tot fără ulei), sau le lăsăm puțin la cuptor, într-o tavă, în funcție de preferințele fiecăruia. Apoi le adăugăm în salată.

La final, adăugăm parmezanul deja ras și brânza mucegăită. Dacă simțiți nevoia, puteți adăuga niște sare peste întregul amestec. Deși e o rețetă simplă, gustul de pere amestecat cu cel de lime, nuci și salatele verzi este unul extrem de bun.

para pentru salata cruditati Joia Ne Gatim 2

Pentru că noi consumăm de  vreo 8 ani destul de des și orez în diverse combinații, am ales ca și la această salată să facem o garnitură de orez simplu, tras la tigaie, căruia i-am pregătit și un sos de iaurt cu usturoi. Usturoiul are nenumărate beneficii asupra sănătății, iar noi îl avem destul de des la masă. În sarcina trecută, cred că Ana a consumat usturoi la 90% dintre mese. Ba chiar glumeam că Ingrid o să miroasă a usturoi. :))

orez tras la tigaie Joia Ne Gatim 4

Timpul de fierbere al orezului diferă în funcție de ce tip este, însă noi preferăm întotdeauna ideea de risotto, în detrimentul pilafului. Așadar, alegem un orez pe care să îl simțim boabe în farfurie, nu pastă. În general, nu ne plac lucrurile exagerat de fierte, mai ales că își și pierd din proprietăți.

Acestui orez noi i-am adăugat pătrunjel, însă voi îl puteți consuma cu Oregano sau ce alt tip de ierburi aromatice preferați, în funcție de gusturi.

sos de iaurt cu usturoi Joia Ne Gatim 6

Sosul de iaurt se face foarte simplu fiindcă nu trebuie decât să radem niște usturoi pe care îl adăugăm peste iaurt. În general, nouă ne place să facem un mujdei din iaurt, usturoi și roșii coapte (rețetă de la Tulcea), însă nu se potrivea neapărat cu salata noastră.

Cam asta este tot! Simplu, bun și sănătos!

Salata cruditati Joia Ne Gatim

Aveți rețeta video AICI, unde puteți vedea pașii pe care i-am urmat, în timp ce ne-am super distrat în bucătărie! 😊

Mulțumim prietenilor de la Electrocasnice Arctic pentru susținerea unui nou episod al proiectului nostru. Poftă bună!

Cu drag, DaddyCool!