Uneori, foarte departe. Alteori, mult prea departe. Atât de departe încât nici nu o mai apuci.
M-am șocat de tragedia care a avut loc în clubul Colectiv din capitală și mi-am pus, din nou, o mie de întrebări, la care am avut același răspuns: viața trebuie trăită la maxim și cel mai sănătos e să ne bucurăm în fiecare clipă pentru că suntem în viață și pentru că avem șansa să trăim experiențe. SĂ TRĂIM! Altora li s-a luat această șansă și erau la fel ca noi. Oameni. Cu mame, tați, frați, surori, prieteni, speranțe…
La fel ca și tine, am văzut tot felul de păreri, comentarii și discuții pe net. Poze odioase cu oameni morți și indivizi care spuneau că oamenii aceia care au murit au meritat o astfel de soartă. Dumnezeule, nici nu vreau să mă gândesc ce e în sufletul părintelui lovit de tragedie, care a citit așa ceva…
Ție, ăla care ai scris asemenea cuvinte, îți doresc să nu treci vreodată prin experiența morții unui om foarte apropiat, a propriului copil, cu un viitor pe care merita să-l TRĂIASCĂ. N-ai să spui că și-a meritat soarta, tristule…
Ce putem face noi în acest moment? Nu să căutăm vinovați în sistemul românesc și în conducerea clubului. Aia o facem după ce ne-am asigurat că oamenii din spitale au primit ajutor și șansă la supraviețuire. Acum trebuie doar să ne mobilizăm. Haideți să donăm sânge, dragilor!
S-a mobilizat deja foarte multă lume, ceea ce este minunat!
Puteți dona în continuare!
„Începând cu ora 8:00, se donează la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti din Str. C. Caracaş, 2, la Spitalul Municipal (Universitar) şi la Spitalul de Urgență Floreasca.
Pentru a putea dona trebuie să îndepliniți următoarele condiții:
Să nu fi consumat alcool în ultimele 48 de ore şi să nu fi luat medicamente (îndeosebi antiinflamatoare) în ultimele 10 zile. Alte condiţii de eligibilitate includ: vârsta între 18-60 ani, greutatea peste 50 kg, tensiunea arterială între 100mmHg şi 180 mmHg.
Pentru femei: să nu se afle în perioada ciclului menstrual şi nici la o săptămână după aceasta. Dacă ai mai donat sânge, ai grijă să ai cel puţin 70 de zile de la ultima donare.
Luaţi în calcul că volumul de persoane care va putea fi preluat concomitent este limitat. Este posibil să se formeze cozi, iar aşteptarea vă poate crea o stare neplăcută. Am vrea să vă reamintim însă că toţi cei de acolo au acelaşi obiectiv ca şi voi: să-i ajute pe cei aflaţi în nevoie.
Dacă nu puteţi dona astăzi iar motivul de excludere este unul temporar, reţineţi faptul că oameni care au nevoie de sânge există în România în fiecare zi. Nu vă descurajaţi şi mergeţi să donaţi în altă zi, sângele vostru va salva oricum cel puţin o viaţă.” via www.doneazasange.ro
Sincere condoleanțe tuturor familiilor care au fost lovite de o asemenea tragedie. Sănătate și putere să lupte celor care se află în spitale!