Virusul sincițial respirator (VSR) este un virus des întâlnit, care se poate transmite foarte ușor de la o persoană la alta. Este întâlnit și în rândul copiilor, care îl vor contacta cel puțin o dată, până vor împlini vârsta de doi ani. Simptomele sunt, în general, ușoare, asemănătoare unei răceli, dar există, totuși, anumite riscuri, iar acestea pot duce chiar și la infecții pulmonare.

Epidemiile cu VSR apar, de obicei, în lunile cu temperaturi mai reci și durează aproximativ 5 luni, iar ca să vă ofer mai multe detalii, v-am pregătit un interviu care să vă ajute să deslușiți un pic mai bine care e treaba cu VSR și care este, totuși, categoria de copii cea mai afectată: copiii născuți prematur.

Invitata mea este Corina Croitoru, mamă de gemene născute prematur, dar și fondatoare & președinte al Asociației ARNIS (Asociația Română pentru Nou-născuți Îndelung Spitalizați). Ea dezbate, pe larg, totul despre VSR în acest interviu, pe cât de practic, pe atât de emoționant.

Vă invit să descoperiți omul și profesionistul care luptă pentru copiii născuți prematur, prevenind complicațiile unei astfel de situații cu care unii părinți se confruntă, pornind chiar de la propria experiență.

Sper că informațiile v-au fost de folos și vă doresc să aveți parte de multă sănătate, alături de micuții voștri.

Mai multe detalii despre VSR, puteți afla pe www.desprevsr.ro

Cu drag, DaddyCool.